Eliberare adeverinta pentru parafa profesionala

ANUNT 

 Eliberare adeverinta pentru parafa profesionala

 

    Va informam ca, a aparut  Hot. nr. 26/12.10.2023 a Consiliului Național al OAMGMAMR (Hotarare OAMGMAMR Nr. 26 din 2023 privind parafa profesionala pentru asistenti medicali, moase si asistenti medicali), publicat in Monitorul oficial (M.Of.Nr.972 din 26 octombrie 2023).                   

    In urma prezentei hotarari OAMGMAMR filiala Salaj, pe baza de cerere elibereaza membrilor Adeverinta pentru a intocmi parafa profesionala, de asistent medical generalist/ asistent medical/ moasa.

    Cererile pentru eliberarea adeverintelor in vederea intocmiri parafei profesionale pot fi depuse la sediul OAMGMAMR filiala Salaj.

    - Descarca: Cerere eliberare adeverință pentru întocmirea parafei profesionale

 

De retinut!

In conformitate cu prevederile art. 46 alin. (1) lit. l din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 144 / 2008 (OUG 144/2008, actualizat)  privind exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moaşă şi a profesiei de asistent medical, precum şi organizarea şi funcţionarea Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, cu modificările şi completările ulterioare,

Art. 46 (1) Membrii Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România au următoarele obligaţii:   ... l) să semneze şi să aplice parafa cuprinzând numele, prenumele, titlul profesional sau, după caz, specialitatea, gradul şi codul pe toate documentele care atestă activităţile profesionale executate;”.

    

NOTA:

        Parafa profesionala trebuie sa fie dreptunghiulara si sa cuprinde urmatoarele elemente: (MODEL de PARAFA)

       - numele si prenumele, dupa caz, ale asistentului medical generalist, ale moasei sau ale asistentului medical care exercita profesia in regim salarial si/sau independent;

       - titlul profesional sau, dupa caz, specialitatea;

       -  gradul profesional;

     -  codul de identificare profesionala care este un cod unic, format din 6 cifre, generat din Registrul national unic al asistentilor medicali generalisti, moaselor si asistentilor medicali din Romania (RNU) si care se pastreaza pe parcursul intregii cariere profesionale, indiferent de modificarile ce intervin in statusul profesional.

 

    Membrii Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania care detin parafa, au obligatia de a instiinta filiala judeteana/municipiului Bucuresti a OAMGMAMR cu privire la intervenirea oricareia dintre urmatoarele situatii si de a solicita eliberarea unei noi adeverinte in vederea schimbarii parafei:

       a) modificari ale datelor profesionale sau personale;

       b) pierderea;

       c) furtul;

       d) deteriorarea parafei.

       In caz de pierdere sau furt, membrii OAMGMAMR vor atasa cererii si anuntul publicat intr-un ziar local cu privire la pierderea sau furtul parafei..

 

...