CARDUL PROFESIONAL EUROPEAN - (CPE)

Pentru facilitarea liberei circulații a asistenților medicali generaliști pe teritoriul UE, Comisia Europeană, în baza Regulamentului 983/2015, a prevăzut introducerea  cardului profesional european (CPE), pentru asistenții medicali generaliști, începând cu data de 18 ianuarie 2016.

Pentru obținerea Cardului Profesional European persoanle interesate vor accesa adresa portalul Your Europe (“Europa Ta” – https://europa.eu/youreurope/citizens/work/professional-qualifications/european-professional-card/index_ro.htm) la care vor fi publicate toate documentele necesare care au fost notificate de autoritatile competente din fiecare Stat Membru (https://cnred.edu.ro/imipqnet/doku.php?id=asistenti_medicali_generalisti).

Documentele în format electronic vor fi încarcate în profilul virtual al solicitantului, după conectarea la interfața publică a IMI, printr-un cont de utilizator înregistrat prin platforma europeană a Comisiei Europene (ECAS – European Commission Authentification System).

La nivel național, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România este autoritatea competentă de emitere și, după caz, de eliberare a cardului profesional european pentru asistenții medicali generaliști români, desemnată prin OUG nr. 144/2008 cu modificările și completările ulterioare.

Pentru a facilita depunerea cererilor de emitere a cardului, incepând cu data de 01 februarie 2016, OAMGMAMR, prin filialele sale, acordă consultanță și asistență în întocmirea dosarului electronic CPE, de către solicitanți.

Taxa de emitere a Cardului Profesional European de către OAMGAMAMR este de 200 RON.

 

...